This site in English ->    
hot or snot


In dit item komen tips over dingen die je absoluut moet vermijden als je in een bepaald land bent, waar wij dus erg slechte ervaringen mee hebben. Dit kan zowel gericht zijn op een hotel of restaurant, maar ook op een bus tour. (snot)
Natuurlijk komen er ook tips over plaatsen waar je wel heen moet gaan en dingen die je zeker weten moet hebben gedaan in het betreffende land. (hot)

Hot:

Goed guesthouse in Ulaan Baatar We hebben in Ulaan Baatar in een perfect hostel gezeten. De naam is UB guesthouse en wordt gerund door mr Kim en zijn vrouw Bobby. Ze praten perfect engels en organiseren veel tours. Hun ger-tour is een aanrader, aangezien het goedkoper is om het via hun te doen dan dat je het zelf uit zoekt. (zelf uitzoeken heeft natuurlijk ook z'n charme en is goed te doen. Wij hebben het ook zo gedaan)

Snot:

Georganiseerd naar de Chineese Muur Wanneer je naar de Chineese Muur wilt, probeer het dan zelf te regelen. Wij hebben het georganiseerd gedaan, omdat we dat wel lekker makkelijk vonden. Het nadeel daarvan is dat je een chauffeur krijgt die zijn rijbewijs zeker weten bij een pakje boter heeft gekregen. We hebben meerdere near death ervaringen gehad binnen 8 uur en dat is toch wel een beetje teveel van het goede. Dus tenzij je net bij een waarzegster bent geweest die je heeft verteld dat het niet jou dag is om te sterven, doe het maar liever niet. Daarnaast zit je, wanneer je de hike doet, met een behoorlijke tijdsdruk. Met het gevolg dat flink door moet stappen en helaas niet echt veel tijd hebt om de omgeving en de muur zelf te bewonderen.

Terug naar boven ->

Terug naar vorige pagina ->